Turisztikai és Közhasznú Adatbázis - Makó és térsége
Ingyenes teniszpálya nyílt a vízműnél

A tanév vége óta egyre többet hallani arról, hogy a tanítási szünet nyújtotta sok szabadidőt a gyerekek nem mindig tudják hasznosan eltölteni. Ugyanakkor a sajtó gyakran foglalkozik azzal, hogy a mai gyerekek betegebbek és túlsúlyosabbak, mint a felnőttek a kevés mozgás és a helytelen táplálkozás következtében. A ki nem töltött szabadidő veszélyforrásokat is jelent a gyermekek számára. A Makó-Térségi Víziközmű Kft. vezetői azt vallják, számos mozgási, kikapcsolódási lehetőséget kell teremteni ahhoz, hogy felálljunk a fotelből a képernyők elől. Az új, nyilvános teniszpálya ilyen lehetőség.

tenisz.pngMint ismeretes, a tenisz olyan sport, amely kevés balesetveszélyt jelent a sportolók számára, és a gyermekkortól az aggastyánkorig űzhető, ezért olyan népszerű világszerte. Meg azért is, mert egyike a legjobban fizetett sportágaknak.

Néhány hete vehették birtokba a makóiak az Ipartestület felújított teniszpályáját, ezen kívül a SHELL-kút szomszédságában és a Kórháznál található teniszpálya áll rendelkezésre – korlátozott nyilvánossággal. A megye más városaiban, különösen Szegeden és Szentesen nagy múltja és jelentős eredményei vannak a tenisz sportnak. Jó lenne, ha Makón is növekedne a sportág iránti igény, de fel kell készülnünk arra is, hogy a turizmus növekedése, fejlődésének feltétele a teniszezési lehetőség biztosítása is.

– Újabb sportolási, kikapcsolódási lehetőség nyílt a makóiak számára, ez mindenképpen örömteli – mondta a megnyitó, július 18-án dr. Buzás Péter polgármester. – Ahogy az is fontos, hogy a Makó-Térségi Víziközmű Kft. odafigyel azoknak az állampolgároknak az igényeire, akiktől a bevételét végső soron megszerzi. Ez a cég társadalmi felelősségvállalását mutatja. Ahogy egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik Makón a tenisz iránt, úgy lépett a cég ezen igény kielégítése irányába.

A Makó-Térségi Víziközmű Kft. menedzsmentje a napokban azt kezdeményezte, hogy a Tinódi utcai központjának teniszpályáját térítésmentesen a teniszoktatás szolgálatába állítja. Így a szülőknek csak az oktatási díjat kell fizetniük. Ez a lehetőség augusztus végéig áll a makói kistérség gyermekeinek rendelkezésére. A pálya minden nap reggel héttől sötétedésig áll a játékot ismerők, vagy azt megtanulni szándékozók rendelkezésére.

A cég egyébként nyolc évvel ezelőtt vásárolta meg a DÉGÁZ kiürített központját – az udvaron lévő teniszpályával együtt. A menedzsment akkor úgy döntött, hogy a pályát meghagyja, és lehetővé teszi a használatát a cég munkatársainak, illetve azok gyermekeinek. Most ezt a lehetőséget szélesíti ki a Kft. egyrészt a meglévő lehetőség jobb kihasználása, másrészt a cég imázsának javítása érdekében.